Nimbus

Namn:           Nimbus
Regnr:           93-91-1216
Stamboksnr: 
Stofamilj:      Rosa 68
Född - Död:  1991-2015 18 november 
Färg, tecken: Skm, född gulbrun
Mkh:             C
Kön:              Valack
Ras:               Lipizzaner-Gotlandsruss
Uppf.:           Ubby gård, Rimbo
Ägare:           SR
I stallet:         3 oktober 2000-2015 18 november 

sussisus noterar:
Hela Sveriges Stallbästis år 2001 (som anordnades av Min Häst).
Tillhör samma stofamilj som Pyssel, Dollan, Pompidou, Mynta, Madicken, Jocoma, Krut, Mattis, Pi, Mynt, Gry, Mannagryn, Pynt, Piller, Minsann, Mymmlan och Lilla My.
Se en mejlkonversation jag hade angående Nimbus.

lördag 4/1 2003:
Hejsan!
Jag vet inte om Ni vet något om de två ponnyerna i rubriken, men jag tänkte försöka.
Så, kan det vara så att de på något sätt har koppling till Er?
Det jag vet om Nita är att hon ska vara russ e Kisen (har sett på Er hemsida att Ni har/haft ett russ som heter Kisen).
Enligt två tjejer jag har mailkontakt med ska Nitas ägare (och Nimbus uppfödare) ska bo på ett ställe som heter Ubby Gård (nånstans runt Vallentuna).
Jag känner igen Ubby Gård, men vet inte varifrån.
Nimbus är född 1991, e Neapolitano Florette, o ägs numera av Skånsta Ryttare (största ridskolan i Österåkers kommun, Stockholms län).
Nimbus ska ha minst tre syskon:
Nike f.1994 e Red Baron ox
Svava f.? e halvblodshingst
Rysa f.? e russhingst/Susanne Carlsson, Åkersberga
--------
Hejsan!
Jodå, jag känner till flera av hästarna. Nita är född här, pappa heter Kisen och finns här ännu. Mamma heter Chita. Neapolitano Florette var avelshingst här några år, så Nimbus har många halv-syskon. Nappe var en fantastisk fin häst, lipizzaner, underbar att rida och handskas med.
Svava och Rysa är också födda här, måste kolla deras stam så jag inte säger fel till dig, jag återkommer. Med vänliga hälsningar Eva Fahlstedt.
-----

torsdag 9/1 2003:
Hej igen!
Så här är det, nu har jag kollat. Svava är e Röde Orm (halvblod/fullblod e Charlie Boy u Cikoria) u Gervides Lina, russ (e Chosan u Pebbles 1565). Lina och Kisen är släkt genom Chosan 320 som är far till båda. Lina finns hos Upplands-Bro RF (Svava finns hos Stora Wäsby Fältrittklubb).
Rysa är e Röde Orm u Nita. Rysa är född -89 och Svava -90
Samtliga ovanstående hästar är födda här på Gervide, utom Charlie Boy, en godkänd fullblodshingst.
Nike är nog född på Ubby gård, Närtuna, Rimbo hos Elisabeth Gustavsson dit vi sålde Nita. Hon var då dräktig med Neapolitano Florette och betäcktes sen med Red Baron.
Hör av dig om du undrar något mer. M v h Eva F
-----
torsdag 9/1 2003:
Hallå!
Chitas föräldrar heter Tina och Monkee. Chita var född 1977. Vet inte om hon var stambokförd. Chita dog här 1987.
Nita är född 1985. Hon har fyra halvsyskon e Kisen; Njord, Narr, Nattulven och Nisse. Tyvärr vet jag inte stam på deras mödrar. Det var en hästägare som köpte Kisen för han ville ha föl, eftersom stona fanns där. Vi köpte senare tillbaka Kisen, samt en dräktig Chita. På hösten köpte vi även de andra 4 fölen e Kisen.
Maritza var stamsto här på gården och har många avkommor.
M v h Eva F
-----
torsdag 9/1 2003:
Tack så hemskt mycket!
När jag kollade Kisens stam insåg jag att hans mamma Maritza (785) var mormor till ett russ som stallet ägde för några år sen (Ramona e Jan Dacke u Franciska)!
Jo, det var två frågor till...
När är Nita född? Och vad heter Chitas föräldrar (jag hittar väl henne om jag hade tid att kolla genom stamböckerna ordentligt, antar jag)?
Ha det så bra! Susanne
-----
fredag 10/1 2003:
Tack själv för bilden på Nimbus, det var kul att se. Vi har ju flera avkommor efter "Nappe" här. Han är mycket lik min favorit, Vögg. Skickar med två bilder, en på mörka skimmeln Åke som har Nappe till pappa och en nordsvensk till mamma, samt en halvdålig bild på Vögg som har ett russ till mamma och Nappe till far.
Hälsningar Eva
-----
söndag 12/1 2003:
Tack så mycket för bilderna, Eva!
Nu tycker du säkert att jag är besvärlig med mina frågor....
Men jag kan inte hitta Chita eller Tina i stamböckerna (jo, det finns "en massa" Tina, men ingen som fått föl efter Monkee).
Det enda jag lyckats klura ut är att Monkee inte fått speciellt många föl, han verkade dö ganska ung.
Så jag undrar: är det möjligt att få veta namnen på Tinas föräldrar?
Om inte annat så skulle det uppskattas av mig o den ena tjejen jag mailar (hon red Nimbus o Nike på Ubby gård, hade Nike som favorit).
Ha det så bra! Susanne
-----
onsdag 22/1 2003:
Hej! Nu har jag hittat Chitas registreringsbevis. Varken hon eller Tina var stambokförda, det är därför de inte är med. Chitas reg.nr är 11053/77
Tina var brun och född 1971. Hon var e Klinte 190 u Tösen 530 så där hittar du vidare i stamböckerna för russ. Tösens mor heter Myran 332.
Med vänliga hälsningar Eva F på Gotland
-------

28/12 2002
Hej!
Nita är mamma till en av mina gamla favoriter. Nike, född 1994, tror jag, efter arabhingsten Red Baron. Hon har också en annan avkomma: Svava, korsad med ett halvblod, men jag vet inte vem. Nita är russ. Jag tror att Nita har bott på en gård utanför Kårsta – Ubby gård. Jag jobbade där, red både Nimbus, Svava och Nike (mest Nike). Nimbus var 5 år gammal då, men ett under av snällhet. Jag vet inte säkert, men jag tror att gårdens ägare är densamma som då, och att hon ägde Nita. Om jag bara kunde komma ihåg hennes namn. Ubby gård har ibland ute annons om stallplatser i ridsport vet jag. Där kan du kanske se, så kan du kanske ringa och fråga. Hon hade en småskalig avelsverksamhet med typ 2 ston, Nita och Majsol. Nu vet jag inget mer./Lavinia

2/1 2003
Hej!
Jag kom på en avkomma till! Rysa, ett sött litet russ, har gått på Östermalms ridskola några år, men försvann för några år sedan. Har du fått veta något mer om Nita? Skulle gärna vilja veta allt du får veta om henne. M v h/Lavinia

7/1 2003
Hej!
Tack för att du skriver. Det är så kul att få veta mer om sina gamla favoriter. Jag red ju Nimbus när han var 5 och Nike var 4. Skriv gärna tillbaka när du får veta mer. Vad kul att få veta mer om stammen på lilla Nike./Lavinia

9/1 2003
Hej!
Tack för att du skriver! Vad kul att få veta mer. När du skriver om Rysa slår det mig att jag faktiskt vet det långt bak i huvudet, det har bara glömts bort. Nike är född på Ubby gård, ja, det var där jag red henne, mindes bara inte vad hon som hade gården hette. Jag jobbade där för några år sedan, när hon hyrde ut stall och hästar till mina tränare. Gud, så kul att veta mer om min lilla ängel… Hur har Nimbus det förresten. Jag brukar träffa tjejen som red honom hos oss ibland, vore ju skoj att säja hur han har det. Tror att hon saknar honom lite grann./Lavinia

Senaste kommentaren

27.03 | 11:29

Vad roligt att hitta bilder på Prinad. Jag köpte honom som ett-åring i Djurhultsmåla i Oskarshamn och hade fantastiskt roligt ihop med honom i 6 år 😍

25.02 | 21:08

Hej! Jag undrar vilka fler D-ponnyer det finns i stallet just nu?

19.12 | 15:22

Det är jag som köpt Puff. Missade att skriva det.😊

19.12 | 15:20

Hej, Puff är numera privathäst. Jag är fd ridskole elev som ridit honom i dressyr special i många år. Han står fortfarande kvar på Sjökarby.

Dela den här sidan